Ga naar de inhoud

Uitslagen ronde 24 23/24

  HSV 2 – Lierse 2

  Maandag 11 maart 2024 vertrok het tweede team van de Lierse Schaakvereniging naar Den Haag om tegen tweede team van HSV de zesde bondswedstrijd te spelen.

  Chris van den Berg speelde tegen Dick de Jong. Dick rukte met zijn pionnen op en Chris moest zich aan alle kanten verdediging. Dick wist met diverse dubbele aanvallen twee paarden van Chris te veroveren. Chris veroverde nog wel een toren tegen een loper, maar ondertussen had Dick een pion op de zevende rij. Dick plaatste nog een dubbele aanval op de twee torens van Chris, waarna hij het op gaf.

  In de partij tussen Sandra van den Berg en Bert Gerritsma verdwenen al snel een aantal stukken van het bord, waaronder de dames. Sandra had een mooie openlijn waarmee ze stelling van Bert kon binnenvallen. Bert rukte aan de andere kant van het bord op met zijn pionnen en Sandra lette niet goed op, waarna Bert met zijn paard een dubbele aanval op Sandra’s koning en toren kon plaatsen, waarna Sandra het op gaf.

  Marco Lamping verloor in de opening twee pionnen in zijn partij tegen Selahattin Ciftci. In het eindspel misrekende Marco een afruil van een toren, waarna Selahattin na een dubbele aanval Marco mat zette.

  Leen Kemeling speelde weer eens de Pirc verdediging en die viel slecht bij Robert Kuyvenhoven. Leen kreeg een mooie aanval over de damevleugel, won eerst een pion en direct daarna een paard. Toen even later nog eens twee pionnen eraan gingen, gaf Robert op en was na 20 zetten de buit binnen voor Leen.

  De tegenstander van Sander de l’Ecluse, Willem Hessels, ging in de opening te snel in de aanval. Na het afruilen ging Sander in de aanval en kon met een aftrekschaak een dame winnen tegen een paard. Daarna verdedigde Willem goed, maar op het eind was de achterstand in stukken te veel en gaf Willem het op.

  Wim Krösschell had zijn tegenstander Henk Bouma de hele partij in de tang. Wim zag echter een zet over het hoofd en verloor daardoor zijn partij.

  Ruud van Heyningen mocht aantreden tegen  Aad van der Sluijs. De dames gingen al snel van het bord. Ruud kreeg een open lijn op de koning en wist zijn torens hierop te verdubbelen. Dit koste hem wel 2 pionnen. Daarna kreeg hij een dubbele aanval tegen, dat hem ook nog zijn paard kostte. En om een mat te voorkomen moest Ruud een kwaliteit offeren. Toen Aad ook nog  pion lied promoveren tot dame, gaf Ruud het op.

  Invaller Johan van den Berg kreeg een Siciliaanse partij op het bord in zijn partij tegen Sjaak van As.

  Sjaak rokeerde lang en Johan kort. Johan kreeg een stormloop van pionnen op zijn Konings vleugel, die hij gelukkig kon stoppen. Hierdoor kreeg Johan een betere stelling, maar nadat we als team verloren hadden, besloten ze tot remise.

   

  Overzicht voor ronde 24, gespeeld op 11-03-2024

   

  Wit Zwart Uitslag
  Adriaan Verduijn Gerard Buijs remise
  Dick Valk Teun v. Dijk 0-1
  Remco Trompetter Wim Poot 0-1
  Jan Tamerus Annemarie Voorberg remise
  Simon v. Swieten Piet Boekestijn 0-1
  Wim Kuijper Wim v/d. Wel 1-0
  Jan Prins Rob v. Kolmeschate remise
  Bart Stolk Jan Dick Stoorvogel 1-0
  Shekhar Ghimire Wim de Lange remise
  Henk v. Ketel Hans Nieswaag 1-0