Ga naar de inhoud

Uitslagen ronde 20 23/24

  Halve finale stress bekercompetitie

  Op maandag 12 februari werden de twee halve finales voor de Joop van den Berg bokaal bij de Lierse Schaakvereniging gespeeld. Omdat deze partijen ook voor de interne competitie gelden, zijn ze dubbel zo belangrijk.

  De ene halve finale werd tussen Gerard Buijs met wit tegen Gerard Stolze gespeeld. Lange tijd stond al het materiaal nog op het bord. Plots gooide Buijs de knuppel in het hoenderhok. Er verdwenen vier stukken in twee zetten en Buijs dreigde met een centrumdoorbraak. Stolze kon alleen maar door zeer actief spel, de schade beperken. Stolze wist in het eindspel van een pion achter, naar een pion voor te komen. Het was echter potremise na afruil van de zware stukken.
  Omdat voor de beker wel een winnaar nodig is, wordt er gesnelschaakt, tot er een winnaar is. In het snelschaken werd het na een bloedstollend gevecht opnieuw remise. In het tweede potje wist Gerard Stolze met zwart de partij wel overtuigend te winnen.

  In de andere halve finale speelde Remco Trompetter tegen Sandra van den Berg. Remco kwam goed uit de opening en Sandra moest vol in de verdediging, maar ze verloor al snel een pion. Regelmatig dreigde Remco met een aanval op twee stukken of met mat. Hierdoor verloor Sandra nog een pion. Na een grote afruil hadden beide spelers alleen nog pionnen een paard. Sandra maneuvreerde haar paard zo, dat ze de twee pionnen die ze achter stond terugveroverde. Na afruilen van de laatste pion, werd het remise.
  Omdat ook hier een winnaar nodig is, moet er hier dus ook gesnelschaakt worden. Het was echter 11:45 uur en dus tijd om naar huis te gaan. De snelschaakwedstijd wordt dus later gespeeld.

   

  Overzicht voor ronde 20, gespeeld op 12-02-2024

  Wit Zwart Uitslag
  Adriaan Verduijn Gera de Jong remise
  Gerard Buijs Gerard Stolze remise
  Dick Valk Jan Tamerus 1-0
  Remco Trompetter Sandra v/d. Berg remise
  Hans Nieswaag Annemarie Voorberg 0-1
  Piet Boekestijn Sander d. l’Ecluse remise
  Ruud v. Heyningen Shekhar Ghimire 0-1
  Rob v. Kolmeschate Jan Dick Stoorvogel 1-0
  Marco Lamping Wim Krösschell remise
  Wim v/d. Wel Simon v. Swieten 0-1
  Jan Prins Bart Stolk 0-1
  Ricardo Prins Johan v/d. Berg remise
  Henk v. Ketel Wim Poot 1-0