Ga naar de inhoud

Uitslagen ronde 8 23/24

  Lierse 1 wint van DSC 8

  Op maandag 30 oktober speelde Lierse 1 haar tweede HSB wedstrijd van dit seizoen. De Delftse club DSC kwam op bezoek.

  Gerard Buijs speelde met zwart de siciliaanse opening tegen Thomas Bredewoud. Gerard kreeg bij de opening weinig ruimte en probeerde een aanval op te zetten via de f-lijn, nadat beide kanten kort gerokeerd hadden. Nadat er ruimte ontstond wist Thomas de aanval van Gerard af te slaan en zelf een aanval op de zwarte koning te starten. De koning van Gerard werd het veld over gejaagd en nadat Thomas de dames afruilde kon hij ook het paard van Gerard winnen. Gerard probeerde nog een pion naar de overkant te krijgen, maar Thomas was sneller en Gerard gaf op.

  Adriaan Verduijn speelde met wit tegen Jan Neutel. Al gauw speelde Jan f4 en begon z’n pionnen op te schuiven. Ar had niet direct een goed antwoord en dus kreeg Jan veel

  terreinwinst. Uiteindelijk kon Ar ten koste van een pion uit de greep van Jan komen en een aanval opbouwen. Echter te laat (het was ook al laat!) speelde Jan z’n voorsprong

  keurig uit en won uiteindelijk de partij.

  Op bord drie speelde Dick Valk tegen Victor van der Kloet. Dick zag een simpele penning over het hoofd, wat hem een pion kostte. Victor zette echter zijn dame op een onverdedigd veld en Dick kwam voor te staan. Er dreigde nog van alles, totdat de angel er uit was en Dick de winst naar zich toetrok.

  Gerard Stolze zette een Franse opening op het bord waarin Simon Dirkse al op de derde zet met c4 kwam. Dat was iets te vroeg, waarnaar Simon de gehele partij tempo’s te kort kwam en Gerard in het eindspel een pion kon laten promoveren. Hierna gaf Simon het op.

  De tegenstander van Annemarie Voorberg, Edgar Huisman, schoof in de opening veel pionnen naar voren. Annemarie kon dit doorbreken en won wat pionnen met een sterke loper. In een zeer complexe partij kon Annemarie de partij naar zich toe trekken.

  In de partij tussen Gera de Jong en Konstantin Sidorov kwam een Caro Cann op het bord waar Gera geen kaas van had gegeten. Binnen een paar zetten stond ze al twee pionnen achter. Maar door een handige afruil en een aanval van drie tegen twee pionnen, wist Gera haar tegenstander onder druk te zetten. Konstantin maakte een paar foutjes, zodat Gera eerst de twee pionnen weer terug won en ze zelfs een beter spel kreeg. Na het verlies van zijn loper en het doorlopen van Gera’s pionnen tot dame, gaf Konstantin het op.
  Wim Poot speelde met wit tegen Eric Wagter en kreeg een dameopening voorgeschoteld. Wim wilde er nog een Bonko gambiet van maken, maar daar trapte Eric niet in . IN het middelspel hield wim een zwakke centrumpion over. Toen Eric deze pakte dreigde hij direct mat. Wim zette alle zeilen bij, maar kon de verdediging niet meer rond krijgen en gaf het op.

  Na een loperopening in de partij tussen Remco Trompetter en Bert van der Willik won Bert een loper en kreeg hij een toren op de open f-lijn. Na een aanval op f2 en op de c-lijn, zette Bert een toren op de loper lijn en won Remco de kwaliteit. Na een paar zetten won Remco ook nog een pioen en toen Bert ook nog een paard dreigde te verliezen gaf hij het op.

  Aan het einde van de avond was de stand 5-3 en dus 2 wedstrijdpunten voor Lierse 1 en vertrok DSC met 0 punten terug naar Delft. Na twee gewonnen wedstrijden staat Lierse 1 nu bovenaan in klasse 2a.

   

  Overzicht voor ronde 8, gespeeld op 30-10-2023

  Wit Zwart Uitslag
  Johan v/d. Berg Simon v. Swieten remise
  Jan Tamerus Piet Boekestijn remise
  Ruud v. Heyningen Stefan v. Nieuwkerk 1-0
  Sander d. l’Ecluse Hans Nieswaag 0-1
  Rolan v/d. Lugt André Feringa remise
  Jan Dick Stoorvogel Bart Stolk 0-1
  Marco Lamping Jan Prins 1-0
  Wim de Lange Wim Kuijper 1-0
  Chris v/d Berg Leen Kemeling 0-1
  Ricardo Prins Wim Krösschell 1-0