Ga naar de inhoud

Uitslag wk25-22/23

  Annemarie lust echt wel gatenkaas.

  Op maandag 13 maart werden twee halve bekerfinales bij de Lierse Schaakverenging gespeeld. Aangezien deze partijen ook voor de interne competities gelden, stond er veel op het spel.

  Annemarie Voorberg speelde in de halve bekerfinale met wit tegen Ar Verduijn. De koningsopening kwam op het bord en Ar begon kwistig af te ruilen. Annemarie zag dat wel zitten en bij het afruilen van de dames bleef er voor zwart een hopeloze stelling achter. Wel is waar kwalitatief gelijk maar de pionnenstelling van zwart was terecht “gatenkaas”. Dat wil zeggen geïsoleerde en dubbel-pionnen. Annemarie speelde perfect en hoe Ar ook spartelde, na 38 zetten werd Annemarie gefeliciteerd!

  In de andere halve bekerfinale opende Sandra van den Berg met het damegambiet, waar Gerard Buijs op antwoorde met het Albin countergambiet. Sandra nam het countergambiet aan, waarna Gerard binnen kon dringen. Sandra dacht een loper te winnen, maar Gerard kon een pion promoveren tot paard met schaak en kwam daardoor voor te staan. Hierna spartelde Sandra nog heel veel tegen, maar uiteindelijk werd de aanval van Gerard te sterk en gaf Sandra het op.

  De bekerfinale zal dus tussen Annemarie Voorberg en Gerard Buijs gespeeld worden. Beiden hebben nog nooit het bekertoernooi gewonnen, dus voor beiden wordt het een spannende pot.

  Overzicht voor ronde 25, gespeeld op 14-03-2023

  Wit Zwart Uitslag
  Kees van Toor Wim Poot remise
  Annemarie Voorberg Adriaan Verduijn 1-0
  Sandra van den Berg Gerard Buijs 0-1
  Piet Quak André Feringa 1-0
  Dick Valk Remco Trompetter remise
  Gera de Jong Ruud v. Heyningen 1-0
  Johan v.d. Berg Jan Tamerus remise
  Hans Nieswaag Sander d. l’Ecluse 1-0
  Rolan v/d Lugt Simon v. Swieten 1-0
  Wim de Lange Chris van den Berg 1-0
  Jan Dirk Stoorvogel Piet Boekestijn 0-1
  Wim Kuijper Wim van der Wel 0-1
  Marco Lamping Wim Krösschell 0-1