Ga naar de inhoud

Uitslag wk20-22/23

  Kwartfinales gespeeld voor de beker.

  In de partij Annemarie Voorberg tegen Jan Tamerus werd het een partij vol dilemma’s. (laten) slaan of niet (laten) staan. Over en weer kostte de partij veel hoofdbrekens. De stelling bleef maar complex en uiteindelijk waren beide spelers al dat hersengekraak beu en werd de vrede getekend. Nu moest er worden snel-geschaakt De hersens van Annemarie bleken minder moe en zij gaat dan ook een ronde verder.

  Ruud van Heyningen opende opportunistisch en wist daar veel ruimte mee te winnen. Gerard Buijs kon ter nauwer nood Ruuds aanval afslaan. Uiteindelijk zetten Ruud zijn pion net iets te veel naar voren en kwam er ruimte voor Gerard om een aanval te beginnen. Ruud koos ervoor om een toren te ruilen voor een sterk paard, maar hierdoor werd de aanval van Gerard te sterk. Nadat Gerard een vrij pion wist te creëren en de koning van Ruud werd afgesloten gaf Ruud op.

  Ar Verduijn speelde met zwart een Siciliaan tegen Wim Poot. Om de theorie enigszins te vermijden speelde Wim de Rossolimovariant. Hierbij wordt (meestal) het Siciliaanse paard van zwart geruild tegen een loper, en wordt de stelling vaak wat rustiger dan in een echte Siciliaan. Beide spelers ontwikkelden rustig door, en er ontstond een vrij vaste stelling. Zwart had moeite om zijn lopers bewegingsvrijheid te geven, en wit had een zwakke pion op d3. Zowel Ar als Wim probeerden één en ander, maar het leek er toch op dat voor beiden remise het hoogst haalbare was. Wim blunderde echter op de 37e zet, waardoor hij de pion op d3 verloor. Met een extra pion, een open lijn en bevrijdde lopers maakte Ar de partij kundig af.

  Er is nog een wedstrijd voor de kwartfinale, deze vindt volgende week plaats.

  Overzicht voor ronde 20, gespeeld op 06-02-2023

  Wit Zwart Uitslag
  Kees van Toor Remco Trompetter 1-0
  Annemarie Voorberg Jan Tamerus remise
  Piet Quak Wim Kuijper 1-0
  Dick Valk Gera de Jong 1-0
  Wim Poot Adriaan Verduijn 0-1
  Johan v.d. Berg Hans Nieswaag remise
  Simon v. Swieten Piet Boekestijn 0-1
  Ruud v. Heyningen Gerard Buijs 0-1
  Rob v. Kolmeschate Teun v. Dijk 0-1
  Wim Krösschell Jan Dirk Stoorvogel 0-1
  Wim de Lange Jan Prins remise
  Marco Lamping Sander d. l’Ecluse remise