Ga naar de inhoud

Uitslag wk18-22/23

  Lierse 2 speelt voor de derde keer gelijk

  Op dinsdag 24 januari vertrok het tweede team van de Lierse Schaakvereniging naar Den Haag om hun vierde bondswedstrijd te spelen.

  Sandra van den Berg had het moeilijk tegen Tjeerd Ouwehand. Hij ging vol in de aanval, maar Sandra kon materiaal verlies voorkomen.
  Na tactisch afruilen won ze een pion, die uiteindelijk promoveerde naar een dame, waardoor de winst haar niet kon ontgaan.

  Op het tweede bord kwam Ruud van Heyningen slecht uit de opening en moest veel zetten doen om stabiel te blijven.
  Pieter Joosten bleef echter aanvallen. Lang zat er een penning in, maar Pieter speelde het netjes uit.

  Sander de l’Ecluse begon met een aanval in het centrum tegen Marloes Vernooijs. Na het afruilen van veel stukken begon Marloes met veel aanvallen en Sander moest hierdoor veel verdedigen. Uiteindelijk stond Sanders koning vast en kon Marloes winnen.

  Rolan van der Lucht zette zijn tegenstander, Merlijn Polderman, vast en dreigde een loper te winnen. Merlijn maakte een blunder en Dh4 schaak en Te1 schaak won Rolan Merlijns dame. Waarna Merlijn het op gaf.

  In de partij tussen Wim Krosschell en Sjoerd de Vreeze kwam Wim met een kwaliteit achter uit de opening. Zijn tegenstander verspeelde die voorsprong echter, maar had wel een vrije pion de tot dame promoveerde. Net voordat dat gebeurde offerde hij zijn dame echter om promotie mogelijk te maken. In het eindspel wist Sjoerd nog een dame te halen en won de partij.

  Op het laatste bord speelde Jan Dirk Stoorvogel tegen Max Marolt een moeilijke partij. Zijn tegenstander speelde erg sterk, maar na 42 zetten wist Jan Dirk de partij naar zich toe te trekken.

  Voor de derde keer op rij speelde Lierse 2 gelijk. Met een half bordpuntje achter staan we nu nog steeds op de derde plaats in de vierde klasse HSB.

  Overzicht voor ronde 18, gespeeld op 23-01-2023

  Wit Zwart Uitslag
  Gerard Stolze Dick Valk 0-1
  Wim Poot Wim Krösschell 1-0
  Gera de Jong Hans Nieswaag remise
  Jan Tamerus Adriaan Verduijn 0-1
  Gerard Buijs Sandra van den Berg 0-1
  Rob v. Kolmeschate Simon v. Swieten remise
  Wim de Lange Teun v. Dijk remise
  Jan Dirk Stoorvogel Remco Trompetter 0-1
  Jan Prins Marco Lamping remise
  André Feringa Wim van der Wel 0-1
  Chris van den Berg Piet Boekestijn 0-1