Ga naar de inhoud

Uitslag wk16-22/23

  Lierse 2 – DSC 9

  De derde HSB wedstrijd van Lierse 2 werd op 9 januari 2023 tegen DSC 9 gespeeld. De eerste wedstrijd tegen DSC, die in Delft gespeeld werd, eindigde in een gelijk spel. We hoopten dus met het thuisvoordeel de wedstrijd te kunnen winnen.
  Ruud van Heyningen speelde op het eerste bord met zwart tegen Bert van der Willik zijn geliefde opening, de Leeuw. Bert gebruikte daarbij zeer veel tijd en ondanks de zware aanval van Ruud bleef hij goed verdedigen. Bert kon uiteindelijk niet voorkomen dat zijn vlag viel en Ruud een punt voor Lierse binnen haalde.

  Op het tweede bord speelde Sander de l’Ecluse tegen Tom van der Zande. Na een gelijkmatig begin, rokeerde Tom lang en Sander kort. Hierdoor raakte Sander in de war. Na het openbreken van de stelling van Sander kon Tom veel aanvallen en won hij de partij.

  De partij tussen Rolan van der Lugt en Maik van Veldhoven was laat op de avond pas klaar. De opening begon rustig. Na het ruilen van de paarden won Rolan een pion. Nadat de stelling vast dreigde te lopen, werd er door een torenaanval op de koningsvleugel de stelling open gebroken. Met een loperoffer werd het een eindspel met drie pionnen tegen een loper en gaf Maik het op.

  Na een gelijkwaardige opening in de partij tussen Wim Krösschell en Nick Ruesen kon Wim lang druk geven op de stelling van Nick. De winstkansen draaiden toen Wim een loper verloor, waarna hij het op gaf.

  De tegenstander van Rob van Kolmeschatte, Maneesh Avadhani, voerde na de opening de druk op. Rob kwam daardoor twee pionnen achter te staan. Maneesh bleef Rob onder druk zetten, waardoor ook een paard verloren ging. Daarna dreigde Maneesh ook nog te promoveren, waarna Rob het opgaf.

  Jan Dirk Stoorvogel speelde met wit heel aanvallend tegen Bart van Cleef. Bart wist niet wat hem overkwam en werd op de 26e zet mat gezet.

  Ook deze wedstrijd tegen DSC 9 eindigde in 3 – 3. We kunnen dus wel concluderen dat Lierse 2 en DSC 9 even sterk zijn.

  Overzicht voor ronde 16, gespeeld op 09-01-2023

  Wit Zwart Uitslag
  Adriaan Verduijn Gerard Buijs 1-0
  Gerard Stolze Kees van Toor remise
  Wim Poot Piet Boekestijn 1-0
  Teun v. Dijk Wim van der Wel 1-0
  Remco Trompetter Gera de Jong 1-0
  Hans Nieswaag Annemarie Voorberg remise
  Wim Kuijper Marco Lamping 1-0
  Chris van den Berg André Feringa 0-1