Ga naar de inhoud

Uitslag wk12-22/23

  Eet smakelijk Leen!

  Leen Kemeling speelde met zwart een Pirc-opening tegen Wim Poot. Op zich niets aan de hand, maar Wim was niet alert genoeg en liet toe dat Leen 2 pionnen op at. Wakker geworden, verdedigde Wim zich ferm. Maar het was te laat en de kapotte stellig was niet te houden.

  Rolan van der Lugt speelde met wit tegen Gerard Buijs,waar al vroeg in het spel de c-lijn open kwam te staan. Rolan speelde zijn dame naar de c-lijn waarna Gerard zijn toren achter het paard plaatste om een aanval te starten op de dame. Hierdoor kon Gerard met het paard binnendringen in het veld van Roland en wist Gerard een stuk te winnen, maar omdat Gerard nog niet gerokeerd had begon Rolan met een aanval op de koning, Gerard wist dit net te ontkomen en kreeg een eindspel met een loper tegen een pion in het voordeel. Nadat Rolangedwongen zijn laatste toren moest afruilen kon Gerard de laatste pion op het veld veilig promoveren en de wedstrijd winnen.

  In de partij tussen Gera de Jong en Johan van den Bergstond de wedstrijd al snel onder spanning. Gera had langgerokeerd en Johan kort. Gera zag kans om met haar pionnen op te rukken, naar de koning vleugel. Ze wist zelfs een open lijn te krijgen, zodat Johan’s koning direct gevaar liep. De torens werden erbij gehaald ter verdediging. Maar het werd eerder gevaarlijker voor Johan. Na torenverlies was mat niet meer te ontlopen en won Gera.

  Overzicht voor ronde 12, gespeeld op 21-11-2022

  Wit Zwart Uitslag
  Kees van Toor Adriaan Verduijn 1-0
  Annemarie Voorberg Rob v. Kolmeschate 1-0
  Dick Valk Hans Nieswaag 1-0
  Wim Poot Leen Kemeling 0-1
  Gera de Jong Johan v.d. Berg 1-0
  Remco Trompetter Sander d. l’Ecluse 1-0
  Ruud v. Heyningen Gerard Stolze 0-1
  Rolan v/d Lugt Gerard Buijs 0-1
  Piet Boekestijn Jan Dirk Stoorvogel remise
  Wim de Lange Wim Krösschell 0-1
  Wim van der Wel Wim Kuijper 1-0
  Chris van den Berg Jan Prins remise