Ga naar de inhoud

Uitslag wk10-22/23

  Lierse 2 sneuvelt tegen Rijswijk 4

  Lierse 2 speelde op 7 november 2022 de 2e HSB wedstrijd thuis tegen Rijswijk 4.

  Ruud van Heyningen speelde met zwart op het eerste bord tegen Rob Felix zijn favoriete spel en heel de stelling kwam vast te staan. Alle stukken werden afgeruild, op de dames en een paard van Rob na. Met dat paard maakte hij een vorkje en Ruud verloor zijn dame. Daarna gaf Ruud het op.

  De partij tussen Sander de l’Ecluse en Joanna van Schaik begon gelijk waardig. Maar door de snelle aanval van Joanna verloor Sander een pion en kreeg Joanna een tempo en later twee pionnen. Toen gaf Sander het maar op.

  De eerste zetten in de partij van Wim Krösschell met Femke Wezenaar gingen volgens het boekje. Daarna kwam het slagveld. Wim kwam in zijn hemd te staan en kon alleen nog maar verdedigen en dat is niet Wims sterkste kant.

  Nick Persoon en Peter Ketting hebben beiden een verschillende spel stijl. Nick begon aanvallend met gelijk beide lopers naar buiten. Peter begon defensief met paarden op f6 en d7. Door Nicks opzet konden de paarden van Peter echter nergens heen en had hij onbewust zijn lopers achter de linies opgesloten. Nick zette zijn dame op f3, voor een mogelijke lange rokade. Hierdoor wilde Peter het midden openbreken. Dit gebeurde met e5, waarna e5x, Pxe5, Lxe5 en e5x volgenden. Peters midden was open voor de dame. Nick rokeerde lang en kreeg daardoor zijn toren op de d-lijn en daarmee een mogelijke aanval op de dame. Peter dacht echter weg te komen door een penning op Nicks dame (Lg4). Dit had Peter echter onderschat, doordat Nick een directe schaak kon geven en op deze manier winst kon afdwingen. Peter gaf het toen maar op.

  De partij van Rob van Kolmeschate tegen Jeroen van Yperen ging aanvankelijk gelijk op, tot Jeroen de druk opvoerde en een stuk voor kwam te staan. De stelling van Rob was dusdanig verzwakt terwijl Jeroen ook nog dreigde te promoveren. Rob gaf het toen maar op.

  Jan Dirk Stoorvogel speelde op het 6e en laatste bord tegen Wim Veerkamp. Wim verloor al snel in het begin van de partij al zijn dame, maar kwam behoorlijk snel terug. Halverwege was het de dame tegenover een loper, paard en twee pionnen. Uiteindelijk won Jan Dirk de pot.

  Helaas verloor Lierse 2 deze wedstrijd tegen Rijswijk 4 met 2 – 4. Nadat ook DD5 van DSC 9 wist te winnen, staat Lierse 2 nu samen met DSC 9 op de 3e plaats. Dit is de tussenstand voor de winterstop, want de volgende wedstrijd is in januari 2023, weer tegen DSC 9.

  Overzicht voor ronde 10, gespeeld op 08-11-2022

  Wit Zwart Uitslag
  Adriaan Verduijn Simon v. Swieten 1-0
  Gerard Stolze Gera de Jong remise
  Wim Poot Chris van den Berg 1-0
  Jan Tamerus Kees van Toor 0-1
  Johan v.d. Berg Dick Valk remise
  Gerard Buijs Leen Kemeling 1-0
  Hans Nieswaag Piet Boekestijn 1-0
  Wim de Lange Remco Trompetter remise
  André Feringa Wim Kuijper remise