Ga naar de inhoud

Uitslag wk2-22/23

  Griekse tragedie voor Gera

  Op maandag 12 september 2022 werd de 2e ronde van de Lierse Schaakvereniging gespeeld. Dit was de eerste partij van het seizoen voor Gera de Jong en Annemarie Voorberg. Gera was net terug gekomen van vakantie uit het land van Odysseus en Zeus. Ze vloog meteen in de aanval. Annemarie moest zich uit een Gordiaanse knoop zien te ontwarren. Dit lukte nadat de koninginnen van het bord waren. Er dreigde voor Gera mat achter de pilaren. Hoewel ze dit wist te ontwijken, wisten de helden aan de kant van Annemarie de overwinning op te eisen. En dit was geen Pyrrhus overwinning.

  Kees van Toor speelde met wit tegen Jan Dirk Stoorvogel. Kees kwam met een ‘klein’ voordeel uit de opening. Jan Dirk maakte erg gemakkelijk het voor Kees door eerst zijn dame weg te geven en daarna ook nog een loper.

  Dick Valk kwam slecht uit de opening tegen Gerard Stolze en kon niet meer rokeren. Zijn stelling stond op de tocht. De pion die Dick wilde redden ging er toch af en toen er nog één af ging, was het wel bekeken voor Dick.

  De Liese Schaakvereniging speelt elke maandag in ’t Centrum, Hoofdstraat 100 in De Lier. De jeugd speelt van 18:30 tot 19:30 uur en de senioren van 19:45 tot einde van de partij (uiterlijk 23:30 uur). U/jij bent van harte welkom om een te komen kijken en een partijtje mee te spelen. Meer informatie is te vinden op onze website

  https://lierseschaakvereniging.nl

  Overzicht voor ronde 2, gespeeld op 12-09-2022.
  Wit Zwart Uitslag
  Kees van Toor Jan Dirk Stoorvogel 1-0
  Annemarie Voorberg Gera de Jong 1-0
  Sandra van den Berg Sander d. l’Ecluse 0-1
  Dick Valk Gerard Stolze 0-1
  Jan Tamerus Johan v.d. Berg remise
  Simon v. Swieten Remco Trompetter remise
  Ruud van Heyningen Wim Kuijper 1-0
  Hans Nieswaag Rolan v/d Lugt 1-0
  Piet Boekestijn Rob v. Kolmeschate 0-1
  Wim de Lange Adriaan Verduijn remise
  Wim v/d Wel Jan Prins 1-0
  Chris v/d Berg Wim Krösschell 0-1