Ga naar de inhoud

Ronde 15-2022

  [et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.12.2″ background_color=”#f5e8b8″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.12.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_line_height=”1.4em” text_text_color=”#000000″]

  Lierse 1 de coronalockdown nog niet helemaal te boven!

  De 3e en 4e HSB wedstrijden van dit seizoen voor Lierse 1 zijn tegen DSC. 7 Maart stond DSC 3 op het programma en in april komt DSC 5 op visite. Daar DSC 3 een zeer sterk team is, wisten we dat het moeilijk zou gaan worden en gingen we er extra voor zitten.

  Jouke van Gosliga speelde met wit tegen Ar Verduijn. Jouke speelde de dame-gambiet en ging ook direct in de aanval. De koningsvleugel van Ar werd zwaar bestookt. Maar het kon goed verdedigd worden. Ar had een sterk paard in het centrum staan en toen dat paard het centrum verlaten ging, kon Jouke al z’n stukken in de aanval zetten met als resultaat de overwinning voor de DSC speler.

  Gerard Stolze speelde het koningsgambied tegen Lars Visser. Hij “vergat” echter een keer door te slaan met een pion, waarna Lars het loperpaar kreeg met veel open lijnen. Dit was voor Gerard niet te houden.

  Wim Poot kreeg met zwart een dame opening tegen Jorick Laan. Theorie of niet? Wim besloot de loper van zijn tegenstander eens goed te poten. En na 5 zetten was de rokade van Jorick verdwenen en zaten er gaatjes in de stelling van Jorick. Wim had wel een ontwikkelingsachterstand opgelopen en er ontstond een ingewikkelde stelling. Na een half uur waren er nog maar 9 zetten gespeeld en na een uur nog maar 15. Toen werd er van alles afgeruild en bleek Wim een kwaliteit achter te staan. Jorick speelde dit vakkundig uit tot een pion die kon promoveren. Waarna Wim het op gaf.

  De druk op de rokade van Dick Valk door Corniel Nobel werd te hoog. Dus Dicks koning smeerde hem. Dat koste veel zetten en liet vervelende penningen toe. Daardoor kon een tegenaanval niet op tijd zijn en haalde een pion van Corniel de overkant en gaf ook Dick het op.

  Doordat de Franse opening “vreemd” gespeeld werd, kwam Gera de Jong al snel moeilijk te staan tegen Tom Broekhuizen. Tom kon met een koningsaanval zoveel druk ontwikkelen dat Gera in zetdwang kwam. Er waren eenvoudig niet voldoende stukken om een aanval af te wenden. Nadat Gera een stuk verloor, gaf ze het op.

  Jan Tamerus speelde met wit op bord 6 tegen Ahmad Diab Diaz. Al snel in de opening wist Jan zijn tegenstander te verassen waardoor dat hij overwicht kreeg en een pion won. Al snel volgde nog een pion en winst leek een kwestie van tijd. Maar Ahmad kwam ook met een verassing uit de hoek en wist een stuk te winnen. Daarna moest Jan vechten voor een gelijkspel. Dit lukte bijna, zij het dat Jan aan het einde van de partij net niet de goede zet vond, zodat hij na 70 zetten alsnog moest capituleren.

  Ruud van Heyningen speelde tegen Herman Zonderland met zwart. Als snel na de opening had Herman een dubbele aanval op een pion die Ruud de hele partij parten speelde. Uiteindelijk won Herman steeds meer land (velden) en won daarmee ook de partij.

  Door een snelle aanval van Arnt Veenstra moest Sander de l’Ecluse snel verdedigen. Hierdoor kon Sander niet rokeren en kwam de stelling vast te staan. Later in de partij kon Sander een aanval doen, maar door de sterke  stelling van Arnt had dit geen zin en kon Arnt een pion winnen. Door dit verlies kon Arnt de stelling van Sander nog meer vast zetten en later schaakmat zetten.

  Helaas verloor Lierse de wedstrijd dus met 0-8. Hopelijk hebben we volgende maand tegen DSC 5 meer geluk.

  Overzicht voor ronde 15, gespeeld op 08-03-2022
  Johan v.d. Berg Rolf Jansen remise
  Piet Boekestijn Jan Prins 1-0
  Wim Krösschell André Feringa 1-0
  Wim de Lange Jan Dirk Stoorvogel 1-0
  Rinus v. Rodijnen Teun v. Dijk 0-1

  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]