Ga naar de inhoud

Ronde 7-2022

  [et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.12.2″ background_color=”#f5e8b8″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.12.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_text_color=”#000000″ header_2_text_color=”#94180a”]

  Paarden in de aanval

  Gerard Buijs ging met een paard op zoek naar een gaatje in de stelling van Rinus Rodijnen. En toen deze gevonden werd, kwam er ruimte voor een aanval. Nadat Gerard met zijn pionnen doorbrak, kon zijn sterke paard geruild worden voor een toren. En ging Gerard er met de winst van door.

  In de partij tussen Wim Poot en Gerard Stolze kwam de Aljechin variant op het bord, waarin Wim zich verslikte in de opening en 2 pionnen achter kwam te staan. Wim had met een gedurfd paard offer nog voor veel hoofdbrekers voor Gerard kunnen zorgen. Hij deed dit echter niet, maar won nog een pion terug door een sterk over het bord dolend paard. In het eindspel wist Gerard door secuur spel toch een winnende stand te bereiken.

  Romeo Stolze speelde met wit tegen Ar Verduijn. Er werd siciliaans geopend en weldra had Romeo het centrum in handen en moest Ar de centrum pionnen blokkeren, zodat verdere opmars niet meer mogelijk was. Ar probeerde te dreigen met twee lopers op de koningsstelling van Romeo, maar alles kon keurig verdedigd worden. Ar bood remise aan. Romeo wilde nog een paar zetten doorspelen!

  De ervaring leert, dat degene, die doorspeelt bij een remise-stelling,verliest. Helaas voor Romeo gebeurde dat hier ook. Hij verloor een pionnetje en kreeg een slechte stelling met nog een opgesloten loper.  Hierna gaf Romeo het op. 

  De Siciliaanse opening bracht al snel een scherpe stand op het bord in de partij tussen Gera de Jong en Simon van Swieten. Veel stukken stonden aangevallen of in penning. Dan stond Simon even iets beter, dan Gera weer. Maar nergens was de partij uit evenwicht. Op het eind kwam Gera één pion voor te staan. En er was een aftrek met mat. Maar het bleek moeilijk om dit uit te rekenen. En ook het houden van de plus pion bleek moeilijk. Daarom werd laat op de avond remise besloten.

   
  Overzicht voor ronde 7, gespeeld op 25-10-2021
  Kees van Toor Sandra van den Berg remise
  Wim Poot Gerard Stolze 0-1
  Jan Tamerus Rolan v/d Lugt remise
  Wim de Lange Piet Boekestijn 0-1
  Gerard Buijs Rinus v. Rodijnen 1-0
  Wim Kuijper Nick Persoon 1-0
  Jan Prins Rob v. Kolmeschate remise
  Sander d. l’Ecluse Annemarie Voorberg 0-1
  Gera de Jong Simon v. Swieten remise
  Jan Zonneveld Wim Krösschell 0-1
  Romeo Stolze Adriaan Verduijn 0-1

  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]