Ga naar de inhoud

Ronde 5-2022

  [et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.12.2″ background_color=”#f5e8b8″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″ text_text_color=”#000000″ text_font_size=”16px” header_2_text_color=”#94180a”]

  Zusterstrijd verliep rustig.

  Normaal als de zussen Gera de Jong en Sandra van den Berg tegen elkaar schaken, verloopt de strijd met aanvallen aan alle kanten van het bord. Dit keer werd er echter rustig en behoedzaam geschaakt. Sandra wist een pionnetje te veroveren en deze tot het einde van de partij vast te houden. In het eindspel was dit pionnetje genoeg om de winst naar haar toe te trekken.

  De andere dame van de vereniging, Annemarie Voorberg, speelde met wit tegen Teun van Dijk. Teun schoof soepeltjes zijn stukken vooruit. Door de snode plannen van Teun werd Annemarie’s pionnenstructuur uit elkaar gespeeld. Toch ontstonden er wat kansen voor Annemarie en met een stukoffer hoopte ze de winst naar zicht toe te trekken. Teun pareerde goed, maar kon eeuwig schaak en dus remise niet voorkomen.

  Ar Verduijn speelde met wit tegen Leen Kemeling. De Engelse opening kwam op het bord en na 9 zetten hadden de beide kemphanen gerokeerd en ging de strijd beginnen. Leen begon de damevleugel van wit onder druk te zetten terwijl Ar bezig was de koningsvleugel van zwart te slopen. Op de 18de zet was echter de druk bij wit zo hoog, dat deze op de koningsvleugel moest gaan offeren. Een loper voor 2 pionnen.
  Het geluk van Ar was, dat Leen een slechte, niet bruikbare loper, had. Nu kon Ar naar hartenlust aanvallen en dus werden alle stukken naar de gehavende koningsstelling van zwart gedirigeerd. Na 3 uur schaken werd de aanval Leen te machtig en gaf hij de pijp aan Maarten.

  Dick Valk, die met zwart, tegen Wim Kuijper speelde, blunderde meteen al zijn f7 pion weg, want terug slaan was een no go. Gelukkig kwamen gaandeweg de stukken uit de penning. Wim zag ook het één en ander over het hoofd en Dick kreeg een overmacht op de f-lijn. Hierdoor kon hij de partij naar zich toetrekken.

   
  Overzicht voor ronde 5, gespeeld op 11-10-2021
  Kees van Toor Gerard Stolze 0-1
  Adriaan Verduijn Leen Kemeling 1-0
  Remco Trompetter Wim de Lange 1-0
  Wim Kuijper Dick Valk 0-1
  Rob v. Kolmeschate Wim Poot 0-1
  Piet Boekestijn Ruud v. Heyningen remise
  Wim Krsschell Wim van der Wel 0-1
  Hans Nieswaag Romeo Stolze 0-1
  Piet Quak Simon v. Swieten remise
  Sander d. l’Ecluse Jan Prins 1-0
  Annemarie Voorberg Teun v. Dijk remise
  Gera de Jong Sandra van den Berg 0-1

  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]