Ga naar de inhoud

ronde 3-2022

    [et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.12.2″ background_color=”#f5e8b8″][et_pb_row _builder_version=”3.12.2″ background_color=”#f5e8b8″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″ text_text_color=”#000000″ text_font_size=”16px” text_line_height=”1.5em” header_2_text_color=”#94180a”]

    Bijna weer als vanouds.

    Doordat de regering veel maatregelen vrij heeft gegeven, leek het schaken op de club bijna weer als vanouds.
    Aan de ingang van de zaal werd de QR-code van iedereen gecontroleerd. Gelukkig zonder grote problemen kon er met schaken worden gestart.

    Dick Valk speelde met wit tegen Gerard Stolze. Daarbij kwam zwart al snel beter te staan. Terwijl de stukken van wit elkaar in de weg stonden. Een aanval met de pionnen op Gerards koningsstelling gaf Dick verlichting, maar resulteerde wel in een vrije pion voor zwart. Deze pion hield een toren van Dick inactief. Hoewel Gerard dus beter stond werd toch tot remise besloten. Bij analyse achteraf bleek de vrije pion in een verder gesloten stelling, toch de doorslag tot winst voor zwart te kunnen geven.

    Leen Kemeling zat tegenover Rinus van Rodijnen. Leen (met wit) speelde een dame-gambiet en kwam in het middenspel met twee pionnen voor op de koningsvleugel.
    Na de een grote afruil bleef er niet veel tegenspel voor Rinus over, en hij gaf op.

    Annemarie Voorberg kwam langzamerhand steeds actiever te staan tegen Jan Tamerus. Jan (met zwart) loerde op een kans om de boel van zijn kant open te breken. Maar Annemarie kon de boel gesloten houden en zelfs de duimschroeven verder aandraaien. Uiteindelijk dacht Jan een stuk te winnen. Maar helaas voor hem was het Annemarie die er met het stuk en de winst van door ging.

    Op deze avond konden we ook een gast verwelkomen. Hij speelde veel thuis en had daar een mooie ELO opgebouwd en wilde zijn geluk ook op een vereniging uitproberen. Roland v. d. Lugt speelde een mooie partij met enkele kleine foutjes (zoals hij dat zelf vertelde). Volgende week wilde hij graag weer komen.  

     
    Overzicht voor ronde 3, gespeeld op 27-09-2021
    Adriaan Verduijn –  Teun van Dijk 1 – 0
    Remco Trompetter  –  Piet Boekestijn  1 – 0
    Simon van Swieten  –  Kees v. Toor  remise
    Johan v/d Berg  –  Ruud van Heyningen  remise
    Gerard Buijs  –  Jan Zonneveld  1 – 0
    Rob van Kolmeschate  –  Wim de Lange  1 – 0
    Leen Kemeling  –  Rinus van Rodijnen  1 – 0
    Wim Krösschell  –  Wim Kuiper  1 – 0
    Nick Persoon  –  Gera de jong  0 – 1
    Annemarie Voorberg  –  Jan Tamerus  1 – 0
    Dick Valk  –  Gerard Stolze  remise
    Rolan v.d. Lugt  –  Wim Poot  0 – 1

    [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]