Ga naar de inhoud

Ronde 2-2022

  [et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.12.2″ background_color=”#f5e8b8″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″ text_text_color=”#000000″ text_font_size=”16px” header_2_text_color=”#94180a”]

  Winst voor Ar Verduijn, ondanks gare rapen en rake knuppels.

  Wim Poot speelde met wit tegen Ar Verduijn. Wim opende met e4 en f4 en dat pakte goed uit. Ar werd opgesloten en kon zich nauwelijks ontwikkelen. Na een zet of 10 stond Wim er fantastisch voor, maar Ar had geen zin om zich zomaar op te laten rollen. Daarom ging hij, heel gewaagd, zijn koningsstelling opschuiven. De rapen waren gaar, de knuppel ging in het hoenderhok en er ontstond een hevige strijd tussen de beide koningen met hulp van de dames, de torens en een paard met loper. Uiteindelijk werd er afgeruild en had Ar zijn koning in het centrum staan en Wim ergens aan de kant. Dit strategische voordeel van Ar was, na 58 zetten, te veel voor Wim en hij gaf op.

  Ruud van Heyningen zag met wit al vroeg in opening tegen Wim de Lange een voordeel. Daarom offerde hij een paard, waarmee hij de rokade van Wim om zeep hielp. Meerdere manieren van verdedigen waren voor Wim voorhanden en hij deed dat dan ook correct. Ook hield Wim hierna druk op de koningsstelling van Ruud en zette hij Ruud vervolgens vakkundig mat.

  Teun van Dijk speelde met wit Siciliaans tegen Dick Valk. De strijd ging lange tijd gelijk op, terwijl Dick zelf dacht, dat hij gedrongen kwam te staan. Volledig gelijkwaardig ging de partij rustig over in het eindspel, met beiden 5 pionnen en een loper op dezelfde kleur. Dick bood remise aan, die echter geweigerd werd omdat Teun een pionnenmeerderheid op de damevleugel had. Nadat Dick de lopers liet afruilen was het gedaan en gaf Dick de strijd op.

   
  Overzicht voor ronde 2, gespeeld op 20-09-2021
  Wim Poot Adriaan Verduijn 0-1
  Remco Trompetter Kees v. Toor 0-1
  Jan Tamerus Johan v/d. Berg 1-0
  Wim Kuijper Sander d. l’Ecluse remise
  Piet Boekestijn Gerard Stolze 0-1
  Ruud v. Heyningen Wim de Lange 0-1
  Teun v. Dijk Dick Valk 1-0
  Rinus v. Rodijnen Wim v/d. Wel 1-0

  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]