Ga naar de inhoud

Besluit Corona

  Informatie corona virus en gevolgen voor Lierse Schaakvereniging

  Beste leden van de Lierse Schaakvereniging

  Hierbij willen we u informeren over de overwegingen van het bestuur en de besluiten die daarmee samenhangen met betrekking tot de gevolgen van het corona virus (Covid-19).

  Als bestuur hebben wij zowel van de KNSB als van de HSB bericht gekregen dat alle wedstrijden tot en met 31 maart worden afgelast. Beide bonden zullen zich beraden over de verdere consequenties voor de diverse competities.

  Uiteraard zijn wij als vereniging zelf verantwoordelijk voor de keuze over het wel of niet doorgaan van de clubavonden, slotavond en dergelijke. Het advies van de bonden en de overheid is echter helder. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM  zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen.

  Het Westland en Midden Delfland zijn nog vrij van Corona. En dat moeten we zo lang mogelijk zo houden. Wat betreft de kans op besmetting, die is redelijk groot bij een schaakwedstrijd. We hebben een populatie met een gemiddelde leeftijd van boven de 65 jaar. En elk stuk dat je aanraakt is eerst door een ander aangeraakt. Nu zal bij het opzetten nauwelijks besmetting optreden. Maar je gaat het stuk niet eerst ontsmetten als je het slaat.

  Daarom heeft het bestuur besloten het seizoen vervroegd te beëindigen.

  De huidige stand in de interne competitie wordt nu de eindstand voor dit seizoen. De bekercompetitie zal in september worden afgemaakt. Voor de externe wedstrijden zullen de betrokkenen op het moment dat de bond besluiten neemt worden geïnformeerd.

  We hopen u in goede gezondheid weer te ontmoeten in augustus/september.

  Met vriendelijke groet,
  Wim Poot
  Secretaris Lierse Schaakvereniging.