De zussen strijden om de derde plaats.

Gera de Jong speelde een schotse opening tegen haar zus Sandra van den Berg. Beide speelden de opening scherp. Het wordt nooit remise tussen deze twee. Helaas bleek dat het paard van Sandra te ver voren te zijn gehold. Haar paard verloor ze of Gera kon binnen komen met haar dame. Dan maar haar paard zuchtte ze Maar ze gaf zich niet gewonnen. Er bleven valkuien in haar spel zitten. Maar secuur speelde Gera het spel af. Nadat ook nog enkele pionnen van Sandra in het bakje gingen, gaf ze op. Daarmee nam Gera de derde plaats over van Sandra.
Sander speelde tegen FP voor de beker. Sander had in de vorige ronde Cock Hazeu verrassend verslagen. FP was dus op zijn hoede. FP koos voor het middengambiet en al snel had hij f7 in het vizier. Sander had het bijzonder moeilijk en FP “vrat” de koningsvleugel van Sander helemaal kaal en joeg zijn koning naar de damevleugel. Toen Sander ook nog zijn dame in moest leveren gaf hij de pijp aan Maarten. Een ongeljke strijd waarin Sander ditmaal niet kon verrassen.
Jan Tamerus speelde met wit tegen Ar Verduijn. Er werd een gesloten opening gespeeld en er werden nauwelijks stukken afgeruild, waardoor de stelling steeds complexer werd. De knuppel ging het schaak-hoenderhok in toen Ar z’n pion op g5 speelde en deze dus offerde teneinde een open lijn te forceren en zo de koningsstelling aan te vallen. Maar Jan trapte daar dus niet in. Wel waren nu de poppen aan het dansen. Er werd geruild en geruild en uiteindelijk stonden beide schakers met de hakken in het zand! Even sterk leek het. Remise.

Cock kreeg met wit tegen Rinus de Paapse Verdediging op het bord –toevallig z’n favoriete opening! Het werd de Norbertijner Variant die gekenmerkt wordt door de bijna-symmetrie van de stelling. Het spel ontwikkelde zich tergend langzaam; tot de 23e zet was er nog maar één pion geruild. Langskomende Annemarie veronderstelde dat de spelers een uurtje later aan hun partij waren begonnen…. Maar toen Cock op de 25e zet een kwaliteit kon winnen, en even later nog een pion, kwam het spel toch op de wagen. Rinus stribbelde nog wat tegen, maar hield het op de 38e zet voor gezien.

Overzicht voor ronde 24, gespeeld op 11-03-2019
Frans Pieter v/d Bos Sander d. l’Ecluse 1-0
Cock Hazeu Rinus van Rodijnen 1-0
Dick Valk Hans Nieswaag remise
Annemarie Voorberg Leen Kemeling remise
Gera de Jong Sandra van den Berg 1-0
Wim Poot Johan van den Berg remise
Jan Tamerus Adriaan Verduijn remise
Dennis van Berkel Wim van der Wel 1-0
Wim Kröschell Piet Boekestijn 0-1
Jan Prins André Feringa 0-1
Theebukker Jan Dirk Stoorvogel 1-0
Stefan Cornelisse Ruud van Heyningen 1-0