Na een psychologische oorlogsvoering delen Gera de Jong en Piet Quak het punt

Gera de Jong speelde met wit tegen Piet Quak, die met de zwarte kleur vaak de Franse opening speelt. Omdat Gera niet van afruilen houdt, schoof zij de pion door. Jammer genoeg wist Gera niet precies, hoe zij het d-pionnetje moest verdedigen en zij verloor dat kleinood dan ook prompt. Als compensatie besloot Gera een aanval op de koningsvleugel van Piet te ontketenen. Hoewel deze niet helemaal uit de verf kwam, had Piet er toch zijn handen vol aan. Zelfs toen alle andere borden al geëindigd waren en Gera en Piet in tijdnood kwamen, was het nog onduidelijk wie er nu beter stond. Piet probeerde de toren en de pionnen op de damevleugel aan te vallen, maar dat deed Gera ook. Het werd een psychologische oorlogsvoering; als Gera de toren zou pakken, dan zouden verschillende pionnen vallen en als Piet zijn toren weg zou halen, dan verloor hij zijn pluspion. Laat op de avond werd daarom dan ook tot remise besloten.

Sandra van den Berg speelde tegen Dick Valk een rustige opening. Na de opening offerde Dick noodgedwongen een loper, omdat Sandra dreigde Dick mat te zetten. Helaas moest Sandra deze loper na een foutje weer inleveren. Hierna ontstond een pure remisestelling en dat werd het dan ook.

Teun van Dijk speelde met wit tegen Annemarie Voorberg een leuke en tegelijk boeiende pot. Alle voetangels en klemmen van beiden werden doorzien en ongedaan gemaakt. In het middenspel posteerde Teun een paard in het centrum, waar hij achteraf niet tevreden over was. Dat paard had geen weg meer terug, maar kon ook niet zonder meer veroverd worden. Omdat hierdoor alle aanvalskansen verloren waren gegaan, accepteerde Annemarie – na enig nadenken – het remiseaanbod.

Jan Tamerus opende tegen Frans Pieter van den Bos met de d-pion. Maar de openingsboekjes konden al snel weer de kast in. FP veroverde een pion, maar na een schijnoffer besloot FP de pion maar terug te geven, maar misschien was dit niet nodig geweest. In de slotstelling stond Jan wat actiever, maar meer dan remise zat er toch niet in. Al met al niet veel zetjes maar wel heel veel denkwerk.

Overzicht voor ronde 22, gespeeld op 25-02-2019
Teun van Dijk Annemarie Voorberg remise
Cock Hazeu Jan Dirk Stoorvogel 1-0
Gera de Jong Piet Quak remise
Jan Tamerus Frans Pieter v/d Bos remise
Rinus van Rodijnen Hans Nieswaag remise
Sandra van den Berg Dick Valk remise
Ruud van Heyningen Adriaan Verduijn 0-1
Wim Kuyper Wim Poot 0-1
Arie Koornneef Piet Boekestijn remise
Wim Kröschell Stefan Cornelisse 1-0
Wim van der Wel André Feringa 1-0