ma 8 jan 19:30 - 23:00
Westlands Snel Scaakkanpioenschap
ma 15 jan 19:45 - 23:00
Lierse 2 - SHTV 4

Uitsl. Wk. 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23 / 24 / 25 / 26 / 27 / 28
Stnd. Wk. 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23 / 24 / 25 / 26 / 27 / 28

Lierse-1 krijgt ervan langs op pakjesavond!

De wedstrijd tegen Scheve Toren is door Lierse met maar liefst 6,5 – 1,5 verloren,
de Lierenaren werden afgedroogd en bijna letterlijk geknipt en geschoren!

Voorzitter Pascal van Dijk wist als enige zijn partij te winnen
en invaller Nico Alsemgeest haalde nog het resterende derde halfje binnen!

Gerard Stolze, Sandra van den Berg, Teun van Dijk en Gera de Jong verloren hun partij,
maar ook Cock Hazeu en Jan Tamerus leden dezelfde averij.

Terecht is de overwinning van de Pijnackers geheel verdiend te noemen,
want op één na, was elke speler qua rating sterker en dus hadden zij recht op de bloemen!

Na deze prachtige rijm van onze creatieve rijmpiet, een uitegebreider verslag van de wedstrijd.

Scheve schaats voor Lierse-1 tegen Scheve Toren-2

Lierse begon de wedstrijd met twee invallers; Sandra van den Berg viel op bord 2 in voor Jan Valstar en Nico Alsemgeest op het laatste bord voor Dennis van Berkel.
Gerard Stolze kreeg een ‘fantasie Siciliaan’ op het bord. Er werd tot het eindspel lang gemanoeuvreerd en in de ontstane tijdnood speelde Gerard – ondanks tijdsvoordeel - te slordig. In een combinatie verloor hij materiaal en gaf meteen op.

Sandra van den Berg kwam na een grote afruil in een verdedigende stelling terecht. Sandra gaf de partij op, toen een pion dreigde door te breken, die niet meer te houden was.

Teun van Dijk raakte in het middenspel een stuk kwijt tegen een pion. Omdat hij nog een kleine remisekans rook, speelde hij lang door. Maar zijn tegenstander bleef rustig zijn zetjes doen, maakte geen foutjes en speelde de partij vakkundig uit naar winst.

Gera de Jong kreeg in een spannende pot zonder rokades een fikse aanval te verduren. Toen de vijandelijke dame ook nog even ‘binnen’ kwam kijken, verloor ze een pion. Toch werd het nog een boeiend gevecht en in tijdnood verloor ze een toren en de partij.

De stukken van Pascal van Dijk stonden na de Hollandse opening wat actiever, ondanks (of dank zij) maar liefst drie sets dubbelpionnen! Pascal wist de vijandelijke aanval te pareren en zijn dubbelpionnen op te ruimen. Uiteindelijk zette Pascal zijn tegenstander mat en wist hij als enige van Lierse de partij te winnen.

Cock Hazeu leek redelijk uit de opening te komen, maar na een mindere zet kwam hij in het defensief. Omdat hij ook nog een onontwikkelde loper had, kon zijn tegenstander rond de 25e zet toeslaan en een stuk winnen. Cock hield het daarna voor gezien.

Jan Tamerus speelde een sterke en ingewikkelde partij. In het eindspel ging het mis; Jan verloor een stuk en de partij.

De tegenstander van invaller Nico Alsemgeest deed alleen maar goede zetten en kreeg een sterk paard, dat Nico de nodige hoofdbrekens kostte. De enige optie was het afruilen van de torens en de dames, waarna het snel remise was.

Een forse nederlaag van 6,5 – 1,5 voor Lierse!

Overzicht voor ronde 13, gespeeld op 30-11-2015

Jan Valstar - Wim Poot 1-0