Kennis maken en/of lid worden

Iedereen, die interesse heeft om in clubverband te gaan schaken of het schaakspel (nog beter) onder de knie wil krijgen, kan vrijblijvend onze schaakavonden komen bezoeken.
Elke maandag vanaf 19.45 uur spelen wij in een gemoedelijke sfeer onze partijen; voor ons zijn gezelligheid en sociale contacten net zo belangrijk als de overwinning. Wij zijn trots op ons gevarieerde ledenbestand: heren en dames van 18 tot 81 jaar op elk niveau.
Zodoende kunnen wij voor iedereen elke week een gelijkwaardige tegenstander indelen.

Daarnaast wordt elk seizoen een aantal activiteiten georganiseerd; zie hiervoor het kopje activiteiten.

Indien uw interesse is gewekt en u wilt onze schaakavonden één of meer malen komen bezoeken, neem dan vooraf geheel vrijblijvend contact op met de wedstrijdleider Gera de Jong (telefoonnr. 0174-516973).

Jeugd:

Elk kind kan vanaf een jaar of zeven lid worden van de jeugdafdeling van de Lierse Schaakvereniging. Het kennen van de spelregels is een pré, maar niet noodzakelijk.
Middels de befaamde Stappenmethode van Brunia en Van Wijgerden, wordt op enthousiaste en deskundige wijze en op verschillende niveaus les gegeven.
Uiteraard spelen ook de kinderen competitie, het is immers het leukst om datgene wat je hebt geleerd meteen in de praktijk te brengen!
De gegeven schaakopleiding leidt tot het behalen van officiële diploma’s van de KNSB op een aantal verschillende niveaus van de Stappenmethode.

Om het extra interessant te maken, zijn er elke maand grote regionale toernooien, waar iedereen aan mee kan doen, of je nu lid bent van een club of niet. Deze toernooien zijn een aanrader voor ieder kind, omdat ze veel spelervaring kunnen opdoen en mooie prijzen kunnen winnen.

De jeugd speelt elke maandagavond van september tot april van 18.30 tot 19.30 in ’t Centrum in De Lier. Kom gewoon eens langs om sfeer te proeven en kennis te maken!

Is je interesse gewekt of wil je eerst nog meer informatie?
Neem dan contact op met de jeugdleider, Gerard Buijs.