De eerste finalist voor de Beker is bekend.

In de Kwart finale van het bekertoernooi werd een wedstrijd gespeeld tussen Gerard Buijs en Teun van Dijk.
Gerard ging voortvarend aan de slag en wist Teun al vroeg op de avond tot overgave te dwingen.

Er werd ook een wedstrijd gespeeld in de halve finale.

Wim Poot en Frans Pieter hielde zich lang in evenwicht. Wim had daarbij zelfs positioneel voordeel.
Maar door een kleine onnauwkeurigheid wist Frans Pieter een vrij pion te krijgen. Daarmee wist hij vakkundig de overwinning te behalen.

Remco Trompetter speelde met wit tegen Ar Verduijn. Er werd rustig geopend en het was een kwestie van “de kat uit de boom kijken”.
Plots maakte Remco een foutje waardoor Ar kwaliteit won. Een paard voor een toren. Was het spelletje nu uit ? Nee,nee er werd fanatiek doorgeschaakt.
Ar kon geen plan verzinnen om te winnen. Remco had een oersterk paard in het centrum staan, dat het hele spel beheerste.
Dan maar m’n koningsvleugel opschuiven dacht Ar.
Levensgevaarlijk natuurlijk en wat overbleef voor Ar waren 2 geisoleerde pionnen en een hopeloze stelling. Remco had het perfekt gespeeld en dus remise.

Overzicht voor ronde 24, gespeeld op 02-03-2020
Gera de Jong Hans Nieswaag 1-0