Thee Bukker heeft het moeilijk

Rinus van Rodijnen tegen Wim Poot.
Rinus opende met een koningsgambiet. Wim pareerde dit met het ‘Falkbeer’ tegengambiet. Rinus sloeg echter de vekeerde pion, waardoor Wim met zijn dame een slachting op de Rinus koningsvleugel kon aanrichten. Rinus verdedigde zich ferm tegen deze achterstand, maar toen mat onafwendbaar was, gaf hij op.
Het ‘Falkbeer’ tegengambiet is de meest actieve manier om het Konings-gambiet te weigeren. Zwart offert een pion voor een snelle en gemakkelijke ontwikkeling.

Thee Bukker –Sandra van den Berg.
Na de opening offerde Sandra een pion om een open lijn op de koning te krijgen. Daarna ging ze vol in de aanval. Ze won een paard met een dubbele aanval en kon haar tegenstander een paar zetten later mat zetten.
Thee Bukker is geen nieuw lid van de vereniging, maar een fictieve persoon. Bij een ongelijk aantal schakers wordt een van de aanwezige schakers getrokken Hij/Zij mag dan tegen Thee Bukker. Het is de bedoeling dat steeds een andere schaker voor Thee Bukker een zet doet. In ieder geval geen twee zetten achter elkaar. Doordat een plan van de één niet bij de volgende bekend is, krijg je een heel andere wedstrijd dan als je één persoon als tegenstander hebt.

Adriaan Verduijn – Remco Trompetter.
Adriaan opende met c4 en kwam uit de opening met twee goede lopers.
Remco probeerde druk uit te oefenen op zijn koningsstelling,
maar na een schaakje met de witte loper slaagde Adriaan er in om zowel
de dame als de toren aan te vallen en won hij de kwaliteit. Hierna werd
nog wel even doorgespeeld, maar Remco moest op een gegeven moment opgeven.

Overzicht voor ronde 12, gespeeld op 25-11-2019
Dick Valk Frans Pieter v/d Bos 0-1